במהלך העבודה המשותפת שלכם עם הפרטנר לשותפות עסקית אתם לא יכולים לדמיין את הרגע שבו מערכת היחסים המקצועית תתפרק. לרוב, החלומות והרצונות המקצועיים הם אלו שמנהלים אותנו לאורך הדרך, ואנחנו מנסים להתעלם מהאפשרות של מחלוקות שיעלו על הפרק. ועדיין, אם להיות ריאליים, צריך להתכונן ליום שבו אתם תפעילו את סעיף תניית בוררות ותנסו להגיע לעמק השווה בעזרתו של גורם חיצוני. תניית הבוררות היא עניין של בחירה שלכם, שבאה לידי ביטוי כבר בשלבים הראשונים של השותפות העסקית ת, בעת החתימה על החוזה המשותף. ולכן, כשמפעילים תניית בוררות צריך לעשות זאת מתוך כבוד לשותפות ומתוך רצון לסיים את הדברים על הצד הטוב ביותר.

איך להתנהל במצב של הפעלת תניית בוררות?

אם אחד מכם בחר להפעיל את סעיף תניית בוררות של החוזה, עליכם:

  1. לפנות למגשר המוסכם על שני הצדדים, אשר יכול לקחת על עצמו את הטיפול בבוררות שלכם. ניתן לבחור מגשר מתוך מחירון גישור שקיים באתרי אינטרנט רבים, בקלות יחסית.
  2. לבצע את כל שלבי הגישור כמקובל, מתוך נכונות כנה ואמיתית לפתור את חוסר ההסכמה אל מול השותף העסקי. אל תשכחו שמדובר באדם איתו עבדתם על פרויקט גדול בעבר וצריך להיות לכם המון כבוד אחד כלפי השני.
  3. לעמוד בכל ההסכמות שעלו על השולחן במהלך הגישור, גם אם החלטתם בסופו של יום לסיים את מערכת היחסים המקצועית ולסגור את בית העסק המשותף שלכם.

לא פשוט לקחת את ההחלטה – אבל צריך לכבד אותה

גם כאשר אתם לא מאמינים בצורך לפרק את השותפות או שאתם חלוקים בדעותיהם בנוגע לנושאים רבים שקשורים לשותפות בסעיף זה לא אומר שצריך לשבור את הכלים עם השותף ולסיים את מערכת היחסים המקצועית בטונים צורמים. האתגר הוא האתגר הקשה גם מהבחינה האישית, המקצועית והכלכלית, אבל אין צורך להפוך את המחלוקת לוויכוח בלתי נגמר שיפגע במערכת היחסים האישית שלכם. יותר ויותר יזמים ואנשי עסקים מבינים את החשיבות של גישור בתור כלי שיוצר הפרדה בין מערכת היחסים המקצועית למערכת היחסים האישית ומנצלים אותו לטובה.