ענף נפגעי העבודה הוא הענף אשר אמון על מתן מזור לכל מבוטח שנפגע במסגרת העבודה שלו, בין אם הפגיעה נגרמה באופן ישיר או עקיף ובין אם היא ארעה לאורך תקופה מתמשכת. ישנה הגדרה מוגדרת לפגיעה בעבודה וחשוב מאוד להיות מודעים להגדרה זאת וזאת בכדי למצות את הזכויות שלכם במקרה של פגיעה במסגרת העבודה.
> למדו איך מגישים תביעה על תאונת עבודה בביטוח לאומי
פגיעה בעבודה – מה היא כוללת?
ישנן שלוש קטגוריות מרכזיות אשר ניתן לכוון אליהן את הגדרת הסעיף פגיעה בעבודה:
ראשית כל, תאונת עבודה שגרתית שמהווה את המקרה הקלאסי ביותר לפגיעה במקום העבודה. מדובר על חבלה ישירה לגוף של האדם כתוצאה מחפץ כלשהו. הפגיעה כמובן גורמת לאדם נזק מידי שבא לידי ביטוי בפציעה או פגיעה כלשהי.
מיקרו טראומה- מדובר על פגיעה שהאדם נפגע כתוצאה מפעולות חוזרות ונשנות שהוא עושה במהלך העבודה שלו לאורך זמן ממושך, מדי יום ביומו. לא פעם האדם לא יכול לדבר בכדי לא לאבד את עבודתו והוא מבצע פעולות שונות שלטווח הרחוק גורמות לו לטראומה נפשית ולא פעם בשל כך גם לחוסר יכולת לתפקד בחייו בצורה תקינה או במקום העבודה בצורה תקינה. מדובר על מקרה שיכול לשבש לחלוטין את חייו של האדם ולפגוע באיכות החיים שלו.
קטגוריה שלישית היא מחלת מקצוע. קיימת רשימה סגורה ומוגדרת של מחלת מקצוע כגון: חשיפה במהלך העבודה לרעש שמזיק, חשיפה לחומרים מסוכנים ועוד.
כאשר אדם נפגע בעבודה שלו או כתוצאה מהעבודה שלו, הוא יכול לתבוע את הביטוח הלאומי אשר בהתאם לתביעה יקבע את דרגת הנכות שלו (קראו על ביטוח לאומי ותאונות עבודה) וכן, חברות פרטיות שבהן הוא מבוטח בביטוח תאונות עבודה. עבור תביעה בצורה יעילה, מסודרת ומקצועית, כדאי לבחור באיש מקצוע שיסייע לאדם להגיש את התביעה בצורה הטובה ביותר.