כל אדם אשר מפוטר ממקום עבודה כלשהו או מתפטר באופן עצמאי ממקום עבודה כלשהו, זכאי לדמי אבטלה לפרק זמן אשר נקבע בחוק. בעוד שאדם אשר מפוטר ממקום עבודה זכאי להתחיל לקבל באופן מידי דמי אבטלה מהמוסד לביטוח הלאומי, הרי שאדם אשר מתפטר ממקום העבודה באופן עצמאי, יוכל לקבל את דמי האבטלה רק בתום 3 חודשים מהיום שבו התפטר ממקום העבודה. בכדי לקבל דמי אבטלה באופן חודשי, יש לגשת הן אל לשכת התעסוקה עם המסמכים הרלוונטיים המעידים כי האדם התפטר או פוטר ממקום העבודה ומסמכים נוספים והן למוסד לביטוח הלאומי המצוי במקום המגורים של האדם.
בדקו בפורטל דרושים www.alljobs.co.il מה גובה התשלום שמגיע לכם
מהם דמי אבטלה?
דמי אבטלה מהווים סכום כסף חודשי אשר מגיע לאדם במידה ופוטר הוא התפטר ממקום עבודה שבו עבד פרק זמן כלשהו הנקבע כחוק. אדם זכאי לכמות חודשים כלשהי בהתאם לנתונים אישיים שונים הקשורים אל הותק שלו במקום העבודה, גילו ועוד, שבהם הוא יוכל לקבל דמי אבטלה חודשיים. דמי האבטלה יהוו 75-80 אחוזים מממוצע משכורותיו של האדם. בכדי לקבל דמי אבטלה, על האדם שפוטר ממקום עבודה כלשהו או התפטר באופן עצמאי, לגשת אל לשכת התעסוקה במקום מגוריו יחד עם המכתב המעיד על פיטוריו או עזיבתו את מקום העבודה ולהירשם כמובטל. לאחר שהצהיר על מעמדו בלשכת התעסוקה, האדם ייגש אל הביטוח הלאומי עם מכתב פיטורין או הצהרת התפטרות ויגיש יחד עם זאת גם תלושי שכר אחרונים ודוחות שונים שיידרש להגיש. בתום תהליך זה, האדם יקבל זכאות לדמי אבטלה למשך פרק זמן כלשהו אשר יקבע לו המוסד לביטוח הלאומי בהתאם לנתוניו השונים.
מה נדרש מהאדם אשר מקבל דמי אבטלה
אדם המעוניין לקבל דמי אבטלה יידרש להגיע אל לשכת התעסוקה בכל חודש או בכל שבוע, על פי הנדרש ממנו, על מנת לבדוק האם יכולים להציע לו בלשכה משרה אשר יכולה להתאים לו. במידה ובמעמד החתימה השבועית או החודשית, מוצעת משרה כלשהי לאדם, הרי שהוא יצטרך להגיע אל ראיון עבודה באותה המשרה. במידה והמשרה איננה מתאימה לו או במידה ולא קיבלו אותו בראיון העבודה לאותה המשרה, האדם צריך להודיה בלשכת התעסוקה שהוא עדיין בסטטוס של מובטל, על מנת להמשיך ולקבל דמי אבטלה.