יש לכם רעיון גדול שאתם רוצים לרשום כפטנט? קודם כל עליכם לדעת שמדובר בתהליך ארוך שיכול להיות מורכב למדי. נדרש מכם למלא מסמכים רבים ולוודא שאתם מתנהלים כשורה אל מול הרשויות.

אם אתם רוצים לרשום את הפטנט שלכם ולעשות זאת כמו שצריך, יהיה נבון מצדכם פשוט לפנות אל אנשי מקצוע שמתמחים בנושא הזה. התעסקות מול הרשויות למען רישום פטנט זהו דבר שיכול להיות מייגע ומסורבל, ובדיוק בשל זאת יהיה כדאי לכם פשוט להיעזר במומחים שיודעים בדיוק מה נדרש לעשות.

קודם בודקים אם הרעיון קיים ואז מגישים בקשה

בכדי להבטיח שאתם לא מבזבזים את הזמן שלכם לשווא, יהיה כדאי לכם לבדוק לפני הכול שהרעיון שיש לכם כבר לא נרשם כפטנט. לאחר שבדקתם את הנושא, תוכלו להגיש בקשה למשרד הפטנטים ולחכות עד שתקבלו תשובה.

אם הצלחתם ברישום הפטנט, הוא יהיה רשום על שמכם לתקופה של 20 שנים בלבד, וזאת רק במדינה שבה רשמתם את הפטנט. כך שאם בחרתם לרשום את הפטנט שלכם בישראל, אין הדבר אומר שהוא יהיה תקף מבחינה בינלאומית.

בכדי לרשום את הפטנט שלכם במדינות נוספות, יהיה עליכם להתנהל בצורה שונה ולהגיש בקשה בינלאומית.

הסכמי סודיות וגיוס הון ראשוני

ראשית כל, עליכם לוודא שאתם לא מגלים על הפטנט שלכם לכל בן אדם שוב אתם נתקלים מבלי שנחתמו הסכמי סודיות. כך תוכלו להיות רגועים ולדעת שהרעיון שלכם לא יגיע לידיים הלא נכונות בשוגג.

בתחילת הדרך שלכם תצטרכו לגייס הון ראשוני, שבעזרתו תוכלו לפתח אב טיפוס לפטנט שלכם ולהביא את הרעיון שיש לכם לשוק. בכדי לעשות זאת כראוי תצטרכו לחפש משקיעים שיוכלו להציע לכם את הכסף שלהם והאמון בפרויקט שלכם.

הדרך הנכונה ביותר להבטיח שאתם מתנהלים כשורה ולא מבזבזים את הזמן שלכם על חוסר וודאות היא לפנות אל חברה מקצועית שתוכל ללוות אתכם בכל התהליך של רישום פטנט, הסכמי סודיות וגיוס הון ראשוני. כך אתם תוכלו לקדם את הרעיון שלכם בעזרתם של אנשים מביני עניין שיוכלו לעזור לכם בכל שלב.