אדם אשר פוטר מעבודה אשר עבד בה יותר מפרק זמן כלשהו אשר נקבע על פי חוק, זכאי לגשת ולחתום אבטלה בלשכת התעסוקה ולקבל על כך דמי אבטלה מהביטוח הלאומי. כל עוד לא נמצאה לאדם עבודה אחרת על ידי לשכת התעסוקה ועד הזמן אשר נקבע לו על פי הביטוח הלאומי כזמן שמותר לו לחתום בו אבטלה, האדם יכול לקבל דמי אבטלה חודשיים מהביטוח הלאומי, אשר עומדים על סכום הנקבע בהתאם לשכר החודשי אותו קיבל בעבודתו.

מי זכאי לדמי אבטלה

כל אדם אשר פוטר מעבודתו, או התפטר בשל סיבות מוצדקות כגון ליקוי גופני שלו או של אחד מבני משפחתו או הרעה בתנאים במקום עבודתו, יכול להתחיל לחתום בלשכת התעסוקה וכל עוד לא מוצאים לו עבודה אחרת, לקבל דמי אבטלה חודשיים מהביטוח הלאומי. גם אדם אשר התפטר באופן עצמאי מעבודתו ללא סיבה מוצדקת, יכול לחתום בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה מהביטוח הלאומי. אולם, בשונה מהאנשים שיכולים לקבל דמי אבטלה באופן מידי ולהתחיל לחתום בלשכת התעסוקה מיד כאשר מפטרים אותם, אדם אשר התפטר זכאי לקבל דמי אבטלה 90 יום לאחר שהתפטר. כמו כן, לא כל אדם זכאי לדמי אבטלה. בכדי שאדם יהיה זכרי לדמי אבטלה, עליו לעבוד במקום עבודה כלשהו, או בכמה מקומות עבודה, גם אם באופן לא רציף, לפחות שנה וחצי שבמהלכם הוא שילם דמי ביטוח חודשיים בעד עצמו.

תהליך קבלת דמי אבטלה

תהליך קבלת דמי אבטלה, מתחיל בהגעה לרישום בלשכת התעסוקה. לאחר שנרשמים בלשכת התעסוקה, יש להגיש את כל הטפסים הרלוונטיים לקבלת דמי אבטלה לביטוח הלאומי כולל מכתב פיטורין או הוכחות כי אדם התפטר מהעבודה בגין סיבות צודקות. לאחר שהביטוח הלאומי מאשר את קבלת דמי האבטלה לאדם אשר הגיש את כל המסמכים, על האדם להתייצב בהתאם לדרישת לשכת התעסוקה באופן שבועי או חודשי, על מנת לחתום על התייצבות ולבדוק האם ללשכת התעסוקה יש עבודה כלשהי להציע לו בתחומו. בכדי להמשיך ולקבל דמי אבטלה, יש לגשת אל עבודות המוצעות לאדם מטעם לשכת התעסוקה ולאחר שחוזרים עם תשובה שלילית ממעסיק שלא קיבל אותך בשל כל סיבה שהיא, ניתן להמשיך להגיע ללשכת התעסוקה באופן שבועי או חודשי ולקבל דמי אבטלה.