בשנים האחרונות מספרם של הפונים ללימודי משפטים נמצא במגמת עלייה. אמנם הדרך לקבלת רישיון לעסוק בעריכת דין כוללת גם תקופת התמחות בת שנה ומעבר הבחינות המפורסמות של לשכת עורכי הדין, אולם גם כך מספרם של עורכי הדין בישראל גבוה מאוד.

בשנת 2014 כבר היו בארץ למעלה מ-50,000 עורכי דין, ואם בארה"ב למשל ישנו עורך דין אחד על כל 250 נפשות, הרי שבישראל יש עורך דין על כל 150 בני אדם.

התוצאה: תחרות עזה על ליבם וכיסם של הלקוחות הפוטנציאליים, ובפרט כך הדבר בקרב עורכי הדין הפליליים. בין השאר אתר אינטרנט איכותי שמדורג גבוה בתוצאות החיפושים הרלוונטיים הוא כמעט חובה, ולשם כך יש להשקיע בתהליך קידום אתרים לעורכי דין פליליים.

יש להדגיש כי אין דין קידום אתר של עורך דין פלילי כדין קידום אתר באופן כללי, וכי חשוב להקפיד על מספר דגשים ייחודיים.

עבור אילו ביטויים כדאי לקדם אתרי עורכי דין פליליים?

לצד הביטויים המתבקשים כמו "עורך דין פלילי" או הביטוי הנ"ל בצירוף העיר שבה עובד עורך הדין, חשוב מאוד במסגרת קידום אתרים לעורכי דין פליליים לקדם גם ביטויים כגון "עבירות אלימות", "הליכי מעצר", "עבירות רכוש", "שינוי עילת סגירת תיק", "מחיקת רישום פלילי" ובעצם את כל תחומי העיסוק שבהם מתמחה עורך הדין.

חשוב לא לקדם אתרי עורכי דין פליליים עבור תחומים שבהם עוה"ד אינו מתמחה, גם אם הם בתחום הפלילי, שכן הם ימשכו לאתר גולשים שממילא לא יהפכו ללקוחות.

קידום אתרים לעורכי דין – האם כדאי להשקיע בגוגל אדוורדס?

אמנם מי שמחפש עורך דין פלילי ומקליד ביטוי זה בגוגל מקבל גם מודעות (שאותן רוכשים דרך גוגל אדוורדס), אולם ככלל ברוב המקרים ההמלצה עבור מי שמבצע קידום אתרים לעורכי דין היא למקד את המשאבים בקידום אורגני – כלומר הבטחת מיקום גבוה בתוצאות החיפוש האורגניות (כלומר הלא ממומנות).

הסיבה לכך שקידום אתרי עורכי דין דרך גוגל אדוורדס אינו מומלץ היא שעבור מי שמחפש עורך דין, חשובים בעיקר המקצועיות, האמינות והמהימנות של עורך הדין. מודעות, ברוב המקרים, נתפשות כפחות אמינות ביחס לדף המופיע בתוצאות החיפוש ה"רגילות", ועל כן גם מי שכבר לוחץ על הלינק מגיע לאתר כשהוא מעט מסויג, וקשה יותר להפוך אותו ללקוח.