כאשר רוצים לנהל עסקים לא ניתן לעשות אותם עם הסכמות בעל פה; הכל חייב להיעשות בהתייעצות עם עורכי דין וחוזים משפטיים המגדירים את ההתקשרות בין שני הצדדים. הרי בסופו של דבר בכל סיכום עסקי, לא משנה מה למה בדיוק הוא נוגע, ישנם שני צדדים אשר כל אחד מהם לוקח על עצמו התחייבויות במערכת של יחסי גומלין. סיכומים אלו צריכים להיות מוגדרים היטב בחוזה משפטי, תוך כדי התייחסות למצבים בהם לא עומדים בהתחייבויות.

דוגמאות למקרים שבהם תזדקקו לעורך דין מסחרי

הסכם זכיין Franchising  – רוצים לפתוח בית קפה תחת מטריית הזיכיון של אחד המותגים הגדולים? זהו בהחלט יכול להיות רעיון טוב. אתם רק צריכים למצוא מקום מתאים, לעשות את ההשקעה הנכונה וליהנות מהמיתוג של הרשת. אבל כאשר רוצים לפתוח עסק בתנאי פרנצ׳יז אתם חייבים עורך דין מהתחום המסחרי ולא רק אתם… גם הרשת המעניקה את הזיכיונות לא זזה מבלי להתייעץ עם עורך דיו מסחרי. אתם חייבים חוזה מסודר המגדיר את החובות שלכם מול הרשת ואת החובות של הרשת מולכם.

רכישה של עסק קיים  – קיים שוק גדול של עסקים למכירה, שוק בו אנשים מוכרים עסקים פעילים למשקיעים. העברת בעלות בין עסקים היא אינה רק תשלום וקבלת המפתחות לעסק… רכישה של עסק קיים מחייבת בדיקה מעמיקה של כל הסטטוס המשפטי של העסק והתחייבויות שיש לו כלפי לקוחות או ספקים. גם הרכישה עצמה צריכה להיות באמצעות חוזה משפטי אותו מנסח עורך דין מסחרי ומגדיר את כל החובות של הבעלים הקודמים של העסק כלפי הרוכש.

הסכמים עם ספקים  – עסקים מסודרים אינם מתנהלים מול הספקים כפי שמתנהלים בחנות מכולת. בין עסק לבין הספקים שלו ישנה מערכת עדינה של יחסי גומלין. הספקים צריכים את העסק המייצר עבורם מקור הכנסה; העסק צריך את הספקים על מנת שיהיו לו סחורות או חומרי גלם לייצור. אם מדובר במפעל, הוא בוודאי צריך הספקה קבועה של חומרי גלם; כאשר חומרי הגלם אינם מגיעים בזמן או אינם מגיעים באיכות המצופה, הייצור נפגע ונגרם נזק כלכלי למפעל. לכן גם היחסים המסחריים בין עסק לבין הספקים שלו צריכים להיות מנוסחים בצורה משפטית.

כל עסק, קטן או גדול נעזר בשירותיו של עורך דין מסחרי. עולם העסקים טומן בחובו כל כך הרבה מקומות בהם אפשר ליפול ולעשות טעויות משפטיות אשר יעלו לכם ביוקר. עורך דין מסחרי המכיר את החקיקה ויש לו גם ניסיון רב יכול להיות גלגל ההצלה שלכם.