מחיקת רישום פליליכאשר לאדם יש רישום פלילי זה כאילו שיש לו כתם בחייו. אות קין אשר אינה מאפשרת לו חיים רגילים כשאר האזרחים במדינה. במיוחד בכניסה למקומות עבודה המבקשות לדעת אם יש לאדם המועמד יש רישום פלילי. ברוב מקומות העבודה המסודרים במדינת ישראל אין אפשרות לאדם בעל רישום פלילי להתקבל ולעבוד. לפיכך הרבה אנשים פונים למשרדי עורכי דין על מנת שיעזרו להם בתהליך של מחיקת רישום פלילי.

האם באמת אפשר לבצע תהליך של מחיקת רישום פלילי?

האם באמת אפשר למחוק רישום פלילי של אדם במשטרה? ובכן אי אפשר לבצע מחיקת רישום פלילי באופן מלא אבל אפשר לבצע תהליך של הסתרת הרישום הפלילי ממספר רב של גורמים. בעצם יוצרים מצב שרק גופים מסוימים ואחדים יכולים לראות את הרישום בעוד שגופים רגילים אחרים לא יוכלו לראות הרישום הפלילי בעת המחיקה.

מי יכול לבקש?

כל אדם שהורשע בעברו יכול לבקש מחיקת רישום פלילי. כעיקרון כמעט לכל הרשעה יש תקופת התיישנות שנקבעת על פי החוק המרשם הפלילי. כאשר מסתיימת תקופת ההרשעה, כאמור רק גופים מסוימים וספציפיים יכולים לראות את הרישום הפלילי שהיה. יש לציין שיש הרשעות שאי אפשר לבצע בהן מחיקת רישום פלילי.אדם יכול להגיש בקשה למחוק את הרישום הפלילי שלו אך בקשתו תילקח בחשבון רק אם התקיימו מספר תנאים:

  • מה הזמן שעבר מאז ההרשעה? אם האדם שהגיש את הבקשה הוא אדם בגיר על פי החוק, אז צריכות לעבור עשר שנים מיום ביצוע העבירה. אם האדם שמגיש את הבקשה הוא קטין על פי החוק, צריכות לעבור שבע שנים מיום ביצוע העבירה.
  • מספר הרישומים הפליליים שיש לאדם המגיש את הבקשה.
  • מה העבירות שנעברו ומה מידת חומרתן?
  • האם למשטרה יש צורך בהשארת הרישום הפלילי על קנו.

כל אלו יש לקחת בחשבון בהגשת בקשת למחיקת רישום פלילי.

הגשת הבקשה

רק האדם שהוא בעל הרישום הפלילי יכול להגיש את הבקשה. אדם אחר אינו יכול להגיש. עדיף להוסיף מסמכי המלצה במקומות עבודה, משירות בצבא וממוסדות לימודי. כלומר להראות תהליך שיקום על מנת שמחיקת הרישום הפלילי ייתן הזדמנות לחיים רגילים.